maandag 5 maart 2012

Best in Show in Fredericia (DK)

Op 12 februari was de eerste show in Denemarken, en wel in Fredericia.
Omdat Foppe in 2011 jaar winner was geworden bij de Staby`s moesten we wel er naar toe om de wisselbeker van Deense Staby klub op te halen en de Rozet van de Deense Kennel klub, dan doe je ook maar mee aan de show, natuurlijk wel eerst inschrijven, zo gezegd zo gedaan.

Er waren 8 Staby`s ingeschreven, 3 Reuen en 5 Teefjes, de Keurmeester was Gert Christensen uit Denemarken, tegen 13.00 uur waren we aan de beurt, Abe als eerste in de jeugdklas, hij werdt beoordeeld met 1U + Cac, Foppe kreeg 1U + Cacib  + Bob. omdat Foppe al Deens Kampioen is krijg de volgende Reu met 1U en Ck kwalificatie het Cac, die was  voor Abe.

Toen maar afwachten voor de Erering, tegen 17.00 uur was groep 7 van de 9 jachthonden die in de erering stonden worden er altijd 4 geplaats dat is normaal in Scandinavie .
Foppe behoorde tot mijn eigen verbazing tot de laatste 4,
De keurmeester was de zelfde als bij de gewoone keuring, Foppe had er zin in en liep als een trein door de Erering, toen nogmaala lopen en showen en daarna kwam de beslissing, op de 4de plaats de Engelse Setter, 3de Ierse Setter, de 2 die er nog stonden moesten om de spanning er in te houden nog een rondeje lopen met opzwepende muziek voor de spanning er in te houden kwam het verlossende woord, de grote munsterlander op 2 en toen sprongen  Harrie en foppe bijna 2 meter de lucht in van blijshap, wij waren EERSTE.
Zweet, tranen van blijshap overvallen je dan, want 9 jaar nadat mijn eerste Staby ook in Fredericia, Jurre v.d. Kraay Heide, wint Foppe op de zelfde plaats ook de groep, dit is een unicum,want de Staby`s zijn pas 12 jaar in Denemarkenen voor de 2e keer staat er een Staby op hoogste podium.

Daarna Best in Show, de Keurmeester Andrzej Kazmierski uit Polen liet alle honden nog eens lopen en toen kwam de uitslag van de 9 honden die er waren werdt Foppe nummer 5, reuze blij was ik en zeker Stabykennel Stabylands uit Hernig.
Bepakt met blijde gevoelens, de groeps rozet, Best in Show rozet, 2 zaken voer, een wisselbeker, de jaar rozet en de Bob rozet gingen we tegen 18.00 uur naar huis, mijn 2 boeven lagen moe en voldaan in de auto te slapen, terwijl het baasje naar huis reed om op Maandag weer gaan te werken

Geen opmerkingen: